Wonen in Bulgarije

Naar het buitenland verhuizen is spannend en avontuurlijk. Verhuizen betekent nieuwe dingen ontdekken, een nieuwe taal leren, nieuwe mensen en gewoontes leren kennen. En  met dat alles zorgen dat je je thuis gaat voelen in je nieuwe omgeving.

Wonen in Bulgarije heeft een heel stel voordelen waar je je voordeel  mee kunt doen. Hoewel het land niet als eerste bij iemand opkomt om te gaan wonen, zal Bulgarije menigeen verbazen in de diversiteit die het land biedt. Om te beginnen zijn de kosten van het levensonderhoud gemiddeld de helft van Nederland of België. Bulgarije kent een salarisniveau ver onder het gemiddelde van de EU, maar met een salaris van € 1000 per maand kun je een prima levensniveau aanhouden. Levensmiddelen en uitgaan zijn buitengewoon goedkoop in vergelijking met Noord-Europa. Zaken als vervoer, communicatie en eenvoudige kleding kosten veel minder. Voor een redelijk onbekend land heeft Bulgarije buitengewoon veel te bieden.

Sofia is de hoofdstad en is één van de interessantste steden van de Balkan regio. De stad zelf ligt tussen 3 bergketens, waardoor even de natuur in erg gemakkelijk is. Daarnaast biedt het centrum een historische invalshoek samen met een meer moderne inrichting. De stad ligt op een perfecte locatie en is ongeveer even verwijderd van de Zwarte zee, Istanboel, Athene, Belgrado of Boekarest, met ander woorden een perfecte uitvalsbasis om de Balkan verder te verkennen. . In Sofia kan prima gewinkeld en gestapt worden.

De artikelen in onze blog zijn bedoeld om jou een beter beeld van het land te geven. Lees ze door en zie welke nieuwtjes Bulgarije te bieden heeft op het gebied van cultuur, klimaat, reizen en meer!

Cost of living in Romania

Kosten van het levensonderhoud in Sofia

Wat kost wat in Sofia? Het levensonderhoud in Sofia is gemiddeld 50% lager dan in Nederland. Kijk hier voor een overzicht.

Read more
Translation app

Vertaal App

Het leren van Bulgaars is iets aparts. Niet alleen is er sprake van andere woorden, het Bulgaars is ook opgesteld in het Cyrillisch, dus een heel ander alfabet. Dat maakt het Bulgaars een erg lastige taal om machtig te worden. Natuurlijk pak je wel wat worden en uitdrukkingen op, maar echt leren is andere koek.

Read more
Videos over Bulgarije

Video’s over Bulgarije

Bulgarije is op veel manieren een aanrader, zeker voor mensen die het heerlijk vinden om af en toe even de natuur in te duiken. Kijk naar wat video’s over Bulgarije om een beter beeld te krijgen van wat wij bedoelen.

Read more
Bucketlist

Bucket List

Bulgarije heeft ontzettend veel te bieden. Het is eigenlijk geen zaak òf je gaat, maar wanneer je gaat! In het land zijn vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. De mooie wijnen, de archeologische sites, de prachtige bergen en de Zwarte zeekust.

Read more
Het klimaat in Bulgarije

Het klimaat in Bulgarije

Bulgarije kent hete zomers met erg koude droge winters. Bulgarije heeft in feite twee klimaatsystemen, vind hier een korte beschrijving.

Read more