Werken in Bulgarije

Werken in Bulgarije is een unieke en leuke ervaring. Wanneer je naar een buitenland verhuist om te wonen en te werken, biedt dat de kans op nieuw inzichten, het kennismaken met een nieuwe cultuur, het maken van nieuwe vriendschappen, een nieuwe taal leren en veel nieuwe dingen zien en beleven.  Bulgarije biedt dat allemaal en maar!

Er zijn een aantal zaken die mensen zouden moeten weten voordat of terwijl ze in Bulgarije wonen. Denk hierbij een fiscale zaken of administratieve vraagstukken, maar ook wat wordt verwacht van kandidaten en waar moet jij aan denken bij het werken voor een Bulgaars bedrijf. Een baan krijgen in Bulgarije is een stuk makkelijker geworden. Sinds Bulgarije in 2007 tot de EU toetrad, hebben veel internationale bedrijven een vestiging in het land geopend. Dit schiep zeer veel werkmogelijkheden. En sindsdien zijn duizenden expats al in Bulgarije neergestreken.

Voor het vinden van een baan in Bulgarije volstaat in principe al een aantal basisvaardigheden: wat computerkennis en taalvaardigheden. Grotere bedrijven waarderen het als kandidaten een universiteits- of hogeschooldiploma hebben om bepaalde posities te vullen. Daarnaast is een vloeiende vaardigheid in het Engels van belang en helpt het als je ook bijvoorbeeld Frans en/of Duits spreekt. het helpt dus zeer zeker als je goed in je kennis zit en iets goeds te bieden hebt.

Bulgarije is een opkomende economie binnen Europa en zeker de moeite waard om te overwegen. Lees onze tips voor het werken in Bulgarije!

Loonbelasting in Bulgarije

Loonbelasting in Bulgarije

Wanneer je in Bulgarije wilt werken is het handig iets over het belastingsysteem te weten. Wij richten ons op belasting voor werknemers. Aan het eind geven we een korte introductie over belasting voor bedrijven.

Read more
Relocation tips for Romania

Verhuistips voor Bulgarije

In het buitenland werken is een prachtige ervaring, wat iedereen zou moeten doen. Er zijn altijd wel een aantal zaken waar je even over na moet denken voor je vertrekt, zodat je geen verrassingen hebt als je al weg bent. Lees onze algemene tips voor een vertrek naar het buitenland.

Read more